POZDRAV I ZA CAZIN

Adnan Osmančević otkriva za "Avaz" sve o poruci koju je dobio od Murinja: Spojio nas je jedan Portugalac

Prije nekih godinu dana upoznajem gospodina koji je doputovao sa svojom suprugom na odmor, te boravio nakratko i u našem Cazinu

Murinjo iz Londona poslao poruku Adnanu iz Cazina. Avaz

Piše: E. T.

23.10.2020

Adnan Osmančević iz Cazina je dobio videoporuku od legendarnog Žozea Murinja (Jose Mourinho) jednog od najuspješnijih nogomentnih stručnjaka današnjice i aktuelnog trenera londonskog Totenhema.  

On je za "Avaz" ekskluzivno objasnio kako je dobio poruku od Posebnog. 

- Prije nekih godinu dana upoznajem gospodina koji je doputovao sa svojom suprugom na odmor, te boravio nakratko i u našem Cazinu. Uspostavio sam komunikaciju u želji da saznam više o njemu, te kako mu se dopada naš grad i naši ljudi. Razgovarali smo na engleskom jeziku, dok je njegova supruga govorila bosanski. U razgovoru saznam da se radi o Portugalcu koji je prvi put u Bosni - priča Osmančević. 


Adnan Osmančević: Veliki fan Murinja. Avaz

Kroz razgovor je spoznao da Portugalac lično poznaje Murinja.

- Došla je na red i tema vezana sport. Ja sam govorio o portugalskom sportu izdvajajući neke od njegovih velikana kao sto su Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Žoze Murinjo. Na moje veliko iznenađenje, gospodin je izjavio da lično poznaje Murinja i da se radi o jednom velikom porodičnom prijatelju. Kao veliki ljubitelj nogometa, bio sam oduševljen tom informacijom ali na prvu nisam povjerovao - priča Adnan Osmančević.

Rekao sam mu da mnogo poštujem rad Murinja.

- Zamolio sam ga da, ako zaista poznaje Murinja, da mu prenese moju poruku. Želio sam da mu kaže za mene, da mu kaže kako me je upoznao i da mu prenese moje iskrene čestitke i divljenje njegovom dugogodišnjem uspjehu, kao i da bih jednog dana želio da ga upoznam lično. Iskreno, nisam očekivao da će moja poruka ikad doći do njega a još manje da će mi se javiti. Bio sam veoma iznenađen i presretan da je slavni trener uputio tople pozdrave meni ali i našem malom Cazinu iz velikog Londona - završava svoju priču Adnan Osmančević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.