TUZLANSKI KANTON

Predizborni skupovi izvori novih klastera, član Kriznog štaba i kandidat za gradonačelnika Gradačca pozitivan na koronavirus

Epilog je to stranačkog skupa SDA u restoranu "Kondor" na kojem nije poštovan ni minimum epidemioloških mjera

U zatvoreni prostor se nakrcalo nekoliko puta više osoba od dozvoljene brojke. Gradačački glas

Piše: E. Sk.

23.10.2020

Član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK i kandidat Socijaldemokrata BiH za gradonačelnika Gradačca (SD BiH), koga podržava i Stranka demokratske akcije (SDA), Mustafa Šakić, pozitivan je na COVID-19.

Epilog je to stranačkog skupa SDA u restoranu "Kondor" na kojem nije poštovan ni minimum epidemioloških mjera. U zatvoreni prostor se nakrcalo nekoliko puta više osoba od dozvoljene brojke, a neodgovorni pojedinci nisu čak nosili ni zaštitne maske.

Stranački skup je zgrozio građane Gradačca, ali i struku, jer nekoliko dana kasnije počela je bujati infekcija koronavirusom, pa je tokom sedmice otkriveno 55 slučajeva zaraze. Najviše u četvrtak – čak 20.

Postoje indicije kako je najviše novoinficiranih slučajeva povezan sa stranačkim okupljanjem u "Kondoru", a izvijesno je da je zaražen ministar Šakić i najmanje još četvorica stranačkih aktivista.

Poražavajuće je da je skupu u "Kondoru" prisustvovao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić koji, očito, ništa nije naučio iz lekcije „Igman“ Konjic.

U Domu zdravlja Gradačac je situacija još pod kontrolom, ali cifra od 20 zaraženih u četvrtak je zabrinula ljekare. Građane Gradačca zabrinjava i statistički podatak, a on govori da je na tom području najviše zaraženih u poređenju sa brojem stanovnika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.