SASTANCI

Tegeltija razgovarao s direktorom MMF-a: Novo zatvaranje bilo bi pogubno za ekonomiju

Tegeltija je rekao je da bi novi aranžman sa ovom finansijskom institucijom pomogao u prevazilaženju ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa

Tegeltija: Niko ne želi novo zatvaranje. Arhiv

Piše: A. J.

23.10.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem videolinka s direktorom Odjeljenja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Evropu Alfredom Kamerom (Alfred Kammer).


Razgovaralo se o trenutnoj pandemijskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i posljedicama po upravni, zdravstveni i privredni sistem zemlje. Predsjedavajući Tegeltija je istakao da trenutna situacija zahtijeva puni angažman institucija svih nivoa vlasti, kao i stanovništva kako bi se zaustavilo širenje virusa i spriječila neželjena eskalacija. Dodao je da niko ne želi novo zatvaranje, koje bi bilo pogubno po ekonomiju i apelovao na stanovništvo da se pridržava mjera nadležnih kriznih štabova.


Predsjedavajući Tegeltija je iskazao interes BiH za nastavak saradnje sa MMF-om putem otvaranja procesa pregovora o novom aranžmanu. Rekao je da bi novi aranžman sa ovom finansijskom institucijom pomogao u prevazilaženju ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa.


Sastanku je prisustvovao guverner Centralne banke BiH Senad Softić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.