VOJSKA AUSTRIJE

Imam otpušten zbog fotografije s Atifom Dudakovićem

Političkom islamu nije mjesto u oružanim snagama. Ako se potvrde optužbe uslijedit će dalje mere, navela Taner

Abdulmedžid Sijamhodžić i Atif Dudaković. Facebook

A. Č.

23.10.2020

Abdulmedžid Sijamhodžić nije više vojni imam u Ministarstvu odbrane Austrije. Kako navode njemački mediji, on je otpušten jer je simpatizer bivšeg generala Armije RBiH Atifa Dudakovića kojem se trenutno sudi za navodne ratne zločine.

Političkom islamu nije mjesto u oružanim snagama. Ako se potvrde optužbe uslijedit će dalje mjere. Saradnja s Islamskom vjerskom zajednicom se nastavlja - objasnila je u TV emisiji ministrica obrane Klaudia Taner (Tanner).

Član Slobodarske partije Austrije Rajnhard Boš (Reinhard Bosch), koji je nadležan za vojna pitanja, objavio je ranije saopćenje u kojem je ukazivao na "Sijamhodžićeve kontakte s ratnim zločincima". Navodno je te podatke dobio od Irfana Pecija koji je objavio video na YouTube, a na kojem su prikazane fotografije imama Sijamhodžić sa generalom Dudakovićem. 

Austrijski list "Kurier" navodi da je Peci u tom videu izjavio da je Dudaković navodno odgovoran za ubistvo stotina Srba na Balkanu i da je imam Sijamhodžić ispod fotografije napisao da je general heroj.

Taner je pozvala Islamsku vjersku zajednicu da povuče i zamijeni imama. 

jedna riječ HEROJ, a jača od svih dušmana na zemaljskoj kugli

Objavljuje Sijamhodzic AbdulmedzidPetak, 27. travnja 2018.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.