ZBOG PANDEMIJE

SNSD prekida s predizbornim skupovima, prebacuju se na digitalnu kampanju

Glavni izborni štab SNSD poziva i obavezuje sve kandidate i opštinske/gradske izborne štabove da striktno poštuju zabranu javnih okupljanja, mitinga i tribina

A. J. / Srna

SNSD: Odluka stupa na snagu od ponedjeljka

Foto: Arhiv


Izvršni komitet Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) donio je odluku o obustavljanju promotivnih aktivnosti i skupova u okviru kampanje "Okupljanje za Srpsku" za predstojeće lokalne izbore zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i BiH.

Obustava stupa na snagu u ponedjeljak, 26. oktobra od 7 sati i trajat će do 2. novembra, kada će Izvršni komitet ponovo razmotriti aktuelnu epidemiološku situaciju i donijeti odluku o daljim mjerama, saopćeno je iz Glavnog izbornog štaba SNSD-a.

 

Glavni izborni štab SNSD poziva i obavezuje sve kandidate i opštinske/gradske izborne štabove da striktno poštuju zabranu javnih okupljanja, mitinga i tribina.

- Težište kampanje u toku perioda važenja ove odluke prebacit će se na digitalnu kampanju, kao i na lični kontakt sa biračima ostvaren kroz veći broj kontakata u malim grupama striktno vodeći računa o epidemiološkim mjerama - pojašnjava se u saopćenju. 

Kandidati i opštinski/gradski izborni štabovi dobit će od Glavnog izbornog štaba detaljne instrukcije o načinu vođenja kampanje tokom perioda važenja odluke Izvršnog komiteta, navodi se u saopćenju koji je potpisao predsjednik Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević.

Više o:

SNSD Izbori 2020
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na