TREBINJE

Milion sadnica za dan, veliki značaj zaštiti i očuvanju životne sredine

Partneri i prijatelji ovih aktivnosti su EU Info Centar i Delegacija Evropske unije u BiH koji su osigurali sadnice i sav dodatni materijal

P. Mucović

Akcija u Trebinju je održana u dvorištu područne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Petrovom polju

Foto: P. Mucović


Centar za održivi razvoj i ekologiju" (CORIE) organizirao je akciju "Let's do It - milion sadnica za 1 dan" u Trebinju. 

Ovu akciju provodi svake godine "Let's do It" tim BiH sa ciljem povećavanja svijesti građana o važnosti šuma za čovjeka i višestrukoj koristi koju ima za nas.  Akcija u Trebinju je održana u dvorištu područne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Petrovom polju

Osim članova CORIE učestvovali su i učenici škole kao i ambasadorica Bugarske u BiH Avgustine Cvetkova-Karabaševa koja je izrazila želju da prisustvuje sađenju.

- Ovo je specijalan dan za EU kad se u jednom danu posadi milion sadnica. Drago mi je da sam ovdje sa učenicima škole i članovima CORIE gdje zajedno sadimo sadnice. Dolazila sam nekoliko puta u Trebinje i uvijek se lijepo osjećam u vašem gradu - rekla je Karabaševa.

Predsjednik CORIE Aleksandar Vukanović naglasio je da od početka ove akcije Centar za održivi razvoj i ekologiju učestvuje u ovim aktivnostima.

- Drago nam je što je u našem društvu ambasador Bugarske jer Evropske unija pridaje veliki značaj zaštiti i očuvanju životne sredine. Oni su uvijek spremni za pomoć organizacijama i aktivnostima za koje vide na terenu da mogu da se sprovode. Ove godine aktivnost smo proširili i na Ljubinje i Bileću - rekao je Vukanović.

Sadnja je realizirana u 13 gradova BiH, gdje su se sadile razne vrste drveća kao što su četinari, voćkarice i ukrasno drveće u zavisnosti od lokacije i mjesta sadnje.

Partneri i prijatelji ovih aktivnosti su EU Info Centar i Delegacija Evropske unije u BiH koji su osigurali sadnice i sav dodatni materijal potreban za sadnju u svim gradovima.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na