POTVRDIO DIREKTOR

Više od 50 korisnika Zavoda "Drin" iz Fojnice prebolovalo koronu

Najbitnije je da korisnici dobro i da se koronavirus nije proširio jer smo poduzeli sve neophodne mjere, kazao Ramić

Dodaje da su rezultati na koronavirus svih korisnika trenutno negativni. arhiv

Piše: H.ČUKLE

26.10.2020

Prije par dana u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica se govorilo o tome da je pedesetak korisnika bilo zaraženo koronavirusom.

Zavod broji 490 korisnika o kojima brine  247 uposlenika. Kako nam je kazao Adis Ramić, direktor Zavoda „Drin“, prošle sedmice su tri radnice prijavile da imaju simptome povišene temperature.

- Odmah smo ih testirali kao i osobe sa kojima su imali kontakte, ali i dva odjela korisnika na kojima su radile. Ustanovili smo prisustvo koronavirusa kod 55 korisnika. Oni su trenutno dobro i pod nadzorom su ljekara.To smo uspjeli zaustaviti i evo već dva dana nastavljamo u kontinuitetu testiranje - kaže Ramić.

Dodaje da su rezultati na koronavirus svih korisnika trenutno negativni.

Adis Ramić. avaz

- Najbitnije je da korisnici dobro i da se koronavirus nije proširio jer smo poduzeli sve neophodne mjere. Kod korisnika i uposlenika sve su blaže kliničke slike ili bez siptoma - kaže Ramić.

Dodaje i da Zavod trenutno ima dosta zaštitne opreme.

- Trenutno nam ništa ne fali, obezbjeđeni smo sa neophodnom zaštitnom opremom i sa svim dezifenkcijskim sredstvima, tako mislim ako Bog da za sedam dana da ćemo ovo sve da prevaziđemo. Zahvaljujem svim nadležnim institucijama koje nam na sve načine pružaju nam podršku, a posebno uposlenicima koji su sa velikim entuzijazmom prišli u obavljanju svojih zadataka u ovom teškom periodu -kazao je Ramić za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.