UVEZENI IZ KINE

Firma iz Srbije besplatno kreće s podjelom i montiranjem Fikretovih respiratora

Mi smo s firmom koju imaju u Sarajevu potpisali ugovor i već danas kreće instalacija dva respitora u Goraždu, kaže Kadribegović

Respiratori stigli u aprilu. Avaz

Piše: M. Aš.

27.10.2020

Instalacija i podjela 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM koje je u aprilu uvezla iz Kine "Srebrena malina"  u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, počet će danas, potvrdio je za "Avaz" Mustafa Kadribegović, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite.

Kako nam je rekao, ovaj posao, obavit će firma iz Srbije i to besplatno, nakon što se na ranija dva tendera nije niko javio. 

 - Dobili smo ponudu firme "Profesional Medic" iz Beograda da instaliraju svih 100 respiratora i to besplatno. Ovu ponudu je prihvatio Štab civilne zaštite Federacije - kaže Kadribegović. 

Tvrdi da podjela i instalacija prvo kreće iz Goražda,  a formirana je Komisija koja će ispratiti cijeli ovaj posao, kako bi sve prošlo bez problema.

 - Mi smo s firmom koju imaju u Sarajevu potpisali ugovor i već danas kreće instalacija dva respitora u Goraždu - kaže Kadribegović

Zbog nabavke ovih respiratora Tužilaštvo BiH vodi istagu protiv premijera Fadila Novalića, Fikreta Hodžića, Fahrudina Solaka i Aleksandra Zolaka. Još nije donesena tužilačka odluka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.