STANJE NA CESTAMA

Brojni radovi na bh. cestama, zatvara se krak petlje Butile

Zbog redovnog servisiranja opreme na autoputu A-1 danas od 9 do 14 sati bit će zatvoren krak petlje Butila iz pravca Tarčina prema Sarajevu.

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu M-17 Paprasko-Ostrožac. Ilustracija

A. Č.

28.10.2020

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog redovnog servisiranja opreme na autoputu A-1 danas od 9 do 14 sati bit će zatvoren krak petlje Butila iz pravca Tarčina prema Sarajevu. Korisnici autoputa koji ulaze u grad mogu koristiti petlju Sarajevo sjever. 

Na kraku petlje Butila iz pravca petlje Sarajevo sjever prema Sarajevu doći će do privremene izmjene režima saobraćaja preusmjeravanjem vozila iz jedne u drugu voznu traku. Ovakav režim saobraćaja će biti obezbjeđen privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu M-17 Paprasko-Ostrožac, zbog čega će se saobraćati usporeno. 

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova na gradilištu autoputa obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, u noćnim satima (od 00:30 do 5 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. 

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Vitez-Travnik (Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Radnim danima u vremenu od 23 do 8 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.