BANJA LUKA

Pod prijetnjom prinudnog dovođenja, Halid Muslimović se pojavio u sudu

Pjevač optužne da je nanio tjelesne povrede Sonji Bašić

Muslimović u pratnji advokata: Danas nastavak suđenja. Arhiv

A. Č.

28.10.2020

Pod prijetnjom da bi ga mogla uhapsiti Sudska policija, pjevač Halid Muslimović se danas ipak pojavio u sudnici Osnovnog suda u Banjoj Luci u nastavku suđenja po optužnici koja ga tereti za nanošenje tjelesnih povreda Sonji Bašić.

Unastavku glavnog pretresa sudija Zoran Milojica prihvatio je zahtjev odbrane da se obavi medicinsko vještačenje tjelesnih povreda koje je zadobila Bašić, pa je nastavak suđenja zakazan za novembar, piše Srpskainfo.

– Po prijedlogu odbrane sud donosi naredbu o vještačenju povreda oštećene – izjavio je sudija Milojica. 

Ovo je drugi vještak koji bi trebao vještačiti povrede kod Bašićeve na zahtjev odbrane, a prvi vještak koji je bio najavljen iz Beograda obavijestio je sud da ne može doći u Banju Luku kako bi pregledao spise.

Tužilac Žana Bojić istakla je da bi se trebalo pripaziti da se postupak ne odugovlači, jer je već izgubljeno pola godine.

Prema optužnici kritični događaj odigrao se 27. jula proše godine u periodu od dva do tri sata ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka-Kozarac, a Muslimović nije štedio udarce, ugrize, niti pogrdne riječi prema Bašić, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Halid Muslimović. Arhiv

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je nakon kraće prepirke sa oštećenom u svom automobilu „pežo 607“ udario Bašićevu više puta šakom u lice.

– U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gdje je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton – navodi se u optužnici. 

Ipak, ni tu nije bio kraj mukama nesrećne žene.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame. 

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

– Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva sa unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv sa leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta – precizirano je u optužnici. 

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u „pežo 607“, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

Nakon što mu je zaprijetila da će pozvati policiju, Muslimović je uz psovku na račun policije, zaprijetio Bašićevoj da će je progutati mrak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.