SASTANCI

Mahmutbegović razgovarala s predstavnicima Koalicije, Mostar je iznad svake politike

Mahmutbegović je nakon sastanka izjavila kako je ohrabruje činjenica da postoji jedan dogovor političkih stranaka, zasnovan na "Platformi za Mostar"

M. Sm.

Sa sastanka: Podrška svim političkim subjektima okupljenim oko Koalicije

Foto: M. Smajkić


Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije BiH danas je u Mostaru održala sastanak s predstavnicima "Koalicije za Mostar 2020", koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS.

Sastanku je prisustvovao i nosilac gradske liste Koalicije dr. Zlatko Guzin, aktuelni direktor Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" u Mostaru.

Mahmutbegović je nakon sastanka izjavila kako je ohrabruje činjenica da postoji jedan dogovor političkih stranaka, zasnovan na "Platformi za Mostar", koji je, kako je navela, pun međusobnog poštovanja i povjerenja.

- Primat je, upravo, stavljen na Mostar, kao grad koji bi trebao da bude zajednički grad svih njegovih građana, koji će uživati jednaka prava u svakom dijelu Mostara. Mostar je BiH u malom, multietnički grad koji bi trebao oslikavati cijelu BiH i ono što će se dešavati na izborima i što će biti opredjeljenje građana Mostara je za mene i opredjeljenje za BiH - kazala je Mahmutbegović.

  • Sastanku je prisustvovao i nosilac gradske liste Koalicije dr. Zlatko Guzin

    Sastanku je prisustvovao i nosilac gradske liste Koalicije dr. Zlatko Guzin

    Foto: M. Smajkić


Navela je i da je ovim sastankom željela dati podršku svim političkim subjektima okupljenim oko Koalicije, jer, kako je naglasila, Mostar je iznad svake politike, političkog ili ličnog interesa.

Posebno je istaknula da je "budućnost Mostara upravo u odabiru dr. Guzina, da ih predstavlja u budućem mandatu".

Dr. Guzin je, također, ukazao na to kako niko od predstavnika stranaka članica Koalicije ni u jednom trenutku nije ni pokušao eksponirati neke svoje posebne interese.

- Definitivno se ovdje radi o jednoj Koaliciji koja će, po mom dubokom uvjerenju, biti koalicija za pobjedu u Mostaru i to bez ikakvog politikantstva, nego s ciljem dobrobiti svih građana i građanki Mostara - rekao je dr. Guzin.

NA VRH

Podijeli članak na