KORONAVIRUS

Mladi političar se bori za život, na respiratoru je i treba mu krv

Omiljen je i među aktivistima drugih stranaka, pa mu svakodnevno stižu poruke podrške od aktvista

Vukčević u teškom stanju. Srpskainfo

G. M.

29.10.2020

Prije samo 17 dana Nikola Vukčević (32), mladi pravnik i političar iz Banje Luke i otac osmomjesečne bebe bio je zdrav i posvećen predizbornoj kampanji.

Prve simptome, koji su ukazivali na koronavirus primijetio je 11. oktobra. Bio je maksimalno discipliniran, odmah je otišao u samoizolaciju, javio se ljekarima, ali stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo, kaže njegov prijatelj Davor Strika.

Nikola je sada na respiratoru, intubiran je i uspavan. Krvna slika mu je jako loša i ljekari Klinike za intenzivnu medicinu UKC RS se doslovno bore za njegov život.

U toj borbi su potrebne i redovne transfuzije krvi, pa je poslan apel svima koji imaju, inače rijetku krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli.

- Odziv davalaca je veliki, iz svih krajeva Republike Srpske se javljaju ljudi, šalju poruke podrške, daruju krv – kaže Strika, piše Srpskainfo.

Nikola Vukčević je nedavno izabaran za sekretara Gradskog odobra Socijalističke partije u Banjaluci. Kandidat je za odbornika u Skupštini Grada Banjluka.

Omiljen je i među aktivistima drugih stranaka, pa mu svakodnevno stižu poruke podrške od aktvista mladih Demosa, SNSD, ali i iz stranka koje bi mu, u normalnim okolnostima, u finalu predizborne kampanje bili ljuti protivnici. 

Nikolina sudbina je potresla i mnoge mlade ljude, koji nisu politički aktivni, jer je, kako kažu njegovi prijatelji, pun pozitivne energije, koji ljudi prepoznaju.

- Njegovo zdravstveno stanje je zaista teško, ali uvjereni smo da će ta Nikolina enegija na kraju pobijediti i da će se izboriti sa bolešću. Istovremeno, poručujem svima: ljudi, čuvajte se, čuvajte jedni druge, nosite maske, ne izlažite se opasnosti. Nikolina sudbina najbolji je pokazatelj da korona ne bira i da svakom život može biti ugrožen. Nema tu nikakvog pravila, Nikola je mlad, zdrav, energičan, a ipak mu je bolest zadala velike probleme - poručio je Strika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.