TUŽIOCI ODGOVORILI AVDIĆU

Čavka i Čampara: Ima dokaza i bit će optužnica, na Avdinu žalost

Čampara kaže kako poručuje Avdiću da prestane objavljivati tračeve koje mu nezakonito donosi šef OSA-e Osman Mehmedagić zvani Osmica

Čampara i Čavka odgovorili Avdiću. Arhiv

G. M. / Raport

29.10.2020

Avdo Avdić na portalu Istraga.ba danima objavljuje tekstove, u kojima uglavnom progoni ljude, koji nisu po volji njegovom poslodavcu, piše Raport.ba. U jednom od svojih posljednjih tekstova bavi se i medijima, pa i Raportom, smještajući ga u nepostojeće klanove, u nemogućnosti da shvati da zaista postoje nezavisni mediji koji nisu nikome priklonjeni i iza kojih niko i ništa ne stoji. Polazi valjda od sebe, pa misli da iza svakog medija u državi stoji nečija kasa.

Maše Avdić često papirima, pokušavajući ispasti upućen i bitan. Samo on zna šta na njima piše, ako uopće išta piše. Kvazi informacije dobija od svog poslodavca, koji ga je sve donedavno javno nazivao kokošarem, što najbolje govori o kakvom se odnosu radi.


Poslodavac u franšizi „Mission Impossible“

Jedini cilj tog dvojca jeste primitivna diskreditacija i maltretiranje svih koji zasmetaju poslodavcu u franšizi „Mission Impossible“, u kojoj se samo visine poklapaju – omalenog Toma Cruisea i poslodavca. U posljednjem tekstu Avdić pokušava diskreditirati dvojicu tužilaca, od kojih jedan istražuje upravo njegovog poslodavca. Radi se o državnim tužiocima Olegu Čavki i Dubravku Čampari. Raport ih je kontaktirao i zatražio komentar.

Čampara kaže kako poručuje Avdiću da prestane objavljivati tračeve koje mu nezakonito donosi Osman Mehmedagić zvani Osmica protiv kojeg je podignuta optužnica za zloupotrebu položaja.

- Avdo bi trebao da se ugleda na ozbiljne novinare koji pišu nakon što utvrde sve činjenice, a ne da sebi dozvoli da mu kao informantu OSA-e, koja je zbog njenog direktora postala potpuno nekredibilna i kompromitirana agencije, bude čak i zabranjen ulaz u susjednu zemlju članicu Evropske unije. To je za bilo koga ko sebe naziva novinarom ispod svakog nivoa - kaže Čampara.

Neznanje, nesposobnost i neprofesionalizam

Čavka je kazao kako bi OSA, ako ima neka saznanja, prvo to trebala prijaviti policiji i Tužilaštvu, a ne Avdi Avdiću.

- Pokušavam doći na ideju šta uopće reći o ovakvoj gluposti. Tračevi propalog i oronulog novinara me ne zanimaju, niti bih na ovakvu glupost trebalo išta dodati. Jasno mi je da je sve ovo zbog optužnice koja je podignuta… Ovo je dokaz više da je nešto izuzetno sporno u toj agenciji. Ja poštujem čak i njihovo neznanje, nesposobnost i neprofesionalizam. Ja za razliku od takvih, kada prikupim kakva saznanja i dokaze, objavim pod imenom Optužnica. A ima dokaza i bit će optužnica, na Avdinu žalost! Ovi navodni razgovori??? Eto neka Avdić dokaže, ako može, da se ovo zaista desilo! Zaista sjajno, moje izjave koje su objavljene u medijima su presretnuti razgovori! Evo neka objavi i ovu izjavu! - rekao je Čavka za Raport.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.