NA PARKINGU

U Banjoj Luci testiranje na koronavirus iz automobila

Jedna od mjera u borbi protiv širenja koronavirusa

U Banja Luci testiranje na koronavirus iz automobila. Ilustracija

L. M. / Srna

30.10.2020

Na lokaciji Malta u Banjoj Luci od danas će građani moći u automobilima biti testirani na koronavirus kako bi se izbjegao kontakt, saopćeno je iz banjalučke Gradske uprave.

Ovo testiranje po principu uzimanja briseva pacijentima direktno u automobilu obavljaće se na parkingu kod "Lesnine", a uvedeno je kao jedna od mjera u borbi protiv širenja koronavirusa usljed povećanog broja oboljelih.

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić, istakao je da će na ovaj način biti rasterećena lokacija ispred Poliklinike, na kojoj je velika gužva i na kojoj je problem pristupa jer je riječ o centru grada, a ujedno će biti smanjeni kontakti među građanima.

On je najavio da se priprema i dodatna ambulanta za lica sa akutnim respiratornim infekcijama u novom objektu u Docu, pored postojeće Covid ambulante.

Direktor Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović rekla je da prva testiranja na novoj lokaciji na Malti počinju u 8.30 časova.

Prema njenim riječima, planirano da danas ovdje bude testirano 120 pacijenata koji su dobili pozive od Higijensko-epidemiološke službe.

- Za njih će biti pripremljene uputnice koje će ih čekati na ovoj lokaciji, tako da će se ovdje moći testirati samo pacijenti koje je naša služba pozvala. Ostavljena je mogućnost za pacijente kojima ne odgovara ova lokacija, da mogu testiranje obaviti na punktu ispred Poliklinke - pojasnila je Todorovićeva.

Iz Gradske uprave navode da su povećanje kapaciteta i lokacija za testiranje uvedeni kao nove mjere podrške zdravstvenoj zaštiti stanovništva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.