NAKON CJELODNEVNE DRAME

Sebija popustila: Vlada KS odobrila zapošljavanje tri infektologa u Općoj bolnici

Njena mržnja prema prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću i Općoj bolnici patološke dimenzije, zbog čega trpe bolesnici od Covida-19 u KS

N. Aj.

Sebija Izetbegović je naredila ministrima iz SDA da na svaki način pokušaju da spriječe zapošljavanje neophodnih infektologa

Foto: Avaz


Vlada Kantona Sarajevo, nakon cjelodnevnih pregovora, odobrila je zapošljavanje tri infektologa i jednog abdominalnog hirurga u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Uz velike napore ministra Anisa Krivića, koji mijenja premijera Maria Nenadića, koji je u samoizolaciji, ova oduka usvojena je prije manje od pola sata.

  • Odluka Vlade KS

    Odluka Vlade KS

    Foto: Avaz


Kao što je poznato, u Općoj bolnici imaju samo jednog infektologa prim. dr. Ednana Drljevića, koji je privremeno došao iz Zenice, te da je neophodno bilo da se zaposle eksperti iz ove oblasti medicine zbog prijema i rada sa Covid pacijentima.

Kako saznaju naši novinari, Sebija Izetbegović je naredila ministrima iz SDA da na svaki način pokušaju da spriječe zapošljavanje neophodnih infektologa, jer je njena mržnja prema prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću i Općoj bolnici patološke dimenzije, zbog čega trpe bolesnici od Covida-19 u KS.

Ipak, pod velikim pritiskom ministara iz Radončićevog SBB-a, struke i zdravog razuma, ministri iz SDA su izbjegli krivičnu odgovornost zbog ugrožavanja zdravlja velikog broja građana, u šta ih Izetbegovićka često gura.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na