NAPAD JE PROVIDNA ODBRANA

Zašto „respiratorska mafija“ preko propalog portala „SB“ opet atakuje na „Avaz“?

Ono što je indikativno i opasno po medijske slobode i demokratiju u BiH jeste što laži i napadi na „Avaz“ uvijek dolaze u vrijeme kada se u javnosti počinju otkrivati istine o djelovanju, očito, glavnih naredbodavaca i naručilaca takvih napada

Avdić i Metiljević svete se zbog pisanja o pokvarenim respiratorima. Arhiv

Piše: Avaz.ba

30.10.2020

Sve jasnije i transparentnije informacije o najprljavijim rabotama „respiratorske mafije“ i „zdravstvene halke“ koja se u nezapamćenoj pandemiji igra sa životima građana Sarajeva, neizostavno izazovu paničnu, nervoznu i agresivnu reakciju propalog sedmičnika „Slobodna Bosna“.

Zašto se Fahrudinu Radončiću koji ne piše za "Avaz", i našim novinarima želi insinuirati užasna podlost i laž da žaluju za velikosrpskim radikalom Amfilohijem Radovićem, i to u portal-biltenu koji oficijelno i mauzerski uređuje Senad Avdić, dokazani promotor balkanskog krvnika Slobodana Miloševića!?

Sarkastično-žuti medij

Naime, kada god „Dnevni avaz“ kao najutjecajniji i najčitaniji medij u Bosni i Hercegovini otkriva brutalne razmjere korupcije i ugrožavanja sigurnosti građana ovaj sarkastično-žuti medij, koji preko Asima Metiljevića i Senada Avdića, uređuju kabineti Željka Komšića te bračnog para Izetbegović upire se osvetiti tragikomičnim pokušajima prozivanja Fahrudina Radončića, predsjednika Saveza za bolju budućnost.

Nastranu to što je Radončić, kao dokazani novinar u bivšoj Jugoslaviji, u vrijeme kada su ovi sitni avidići ljubili ruke vlastima u Beogradu, pisao protiv četništva i Slobodana Miloševića. To je neizbrisiva činjenica iz biografije ovog političkog lidera i osnivača najvećeg medijskog sistema u historiji BiH.

Brutalne laži propalog portala, čiji je novinar Asim Metiljević zajedno sa još nekoliko lica, ovih dana prijavljen i zbog pokušaja reketiranja Tužilaštvu Kantona Sarajevo, to ne mogu promijeniti. Propalom sedmičniku nije nikakav problem svakodnevno prepisati nekoliko tekstova „Avaza“, ali im je problem kada naš list stane na žulj onima koji drže konce u svojim rukama.

Ono što je indikativno i opasno po medijske slobode i demokratiju u BiH jeste što laži i napadi na „Avaz“ uvijek dolaze u vrijeme kada se u javnosti počinju otkrivati istine o djelovanju, očito, glavnih naredbodavaca i naručilaca takvih napada.

Žele utjecati na uređivačku politiku

Neko bi rekao da je kabinet, isti onaj u kojemu je trebao biti, a nije izolatorij za bolesne građane, očito uznemiren informacijama o propalom pokušaju instaliranja preskupih i pokvarenih respiratora, plaćenih narodnim novcem.

Također, možda je neko uplašen i informacijama, koje „Avaz“ redovno i transparentno objavljuje, o otvorenim pokušajima onemogućavanja rada i uspjeha Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ čak i ako će takvo djelovanje direktno naštetiti nekome od oboljelih pacijenata!?

Neko bi očito htio da „Avaz“ o svemu tome šuti. Nema „Avaz“ problem sa time što na njega atakuje neki propali sedmičnik, pa ni ako na nas napadaju i političko-mafijaško-obavještajni centri, na šta smo u proteklih 25 godina navikli.

Problem je u tome što to nije napad na „Avaz“, to je napad na slobodu, na građane, na državu, jer se reketaškim primitivnim metodama želi utjecati na novinare i uređivačku politiku. Očito po svaku cijenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.