REAKCIJA

Ministar Mandić reagirao na zaključke KCUS: Oni nisu naredbodavni, a ni obavezujući!

Ne vidim razloga da se ovi zaključci Kriznog štaba KCUS-a ne razmotre u Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva KS, čiji je jedan od članova i predstavnik KCUS-a, kaže Mandić

M. Aš.

Mandić: Poslao odgovor

Foto: Avaz


Nakon što je vršilac dužnosti premijera Kantona Sarajevo Anis Krivić uputio krajem prošle sedmice pismo Vjekoslavu Mandiću, ministru zdravsta Federacije BiH,  kojem ga poziva da zaustavi „izvansistemske aktivnosti Kriznog štaba KCUS“, te ističe da je dio zaključaka Kriznog štaba institucije na čijem je čelu dr. Sebija Izetbegović u suprotnosti sa naredbama Federalnog ministarstva, jutros je stigao odgovor.

  • Faksimil odgovora Mandića

    Faksimil odgovora Mandića

    Foto: Avaz


Mandić je, između ostalog odgovorio, referirajući se na zaključke Kriznog štaba KCUS-a koji je zatražio da se u Kantonu Sarajevo odmah otvori Covid bolnica u Općoj bolnici "prim.dr. Abdulah Nakaš"

  • Šta je odgovorio Mandić

    Šta je odgovorio Mandić

    Foto: Avaz


Mandić, u odgovoru navodi da "predmetni zaključci Kriznog štaba KCUS-a ne mogu biti naredbodavni, a ni obavezujući za zdravsteni sustav u Kantona Sarajevo".

Ali, ministar Mandić dalje navodi da, imajući u vidu posljednja dešavanja između KCUS-a i Opće bolnice u Sarajevu, te očigledne probleme u funkcioniranju zdravstvenog sistema "ne vidim razloga da se ovi zaključci Kriznog štaba KCUS-a ne razmotre u Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva KS, čiji je jedan od članova i predstavnik KCUS-a, te po istom zauzme zvaničan stav.

Više o temi Vjekoslav Mandić

PANDEMIJA KORONAVIRUSA
Poslije izbora novi karantin?!
NA VRH

Podijeli članak na