ZDRAVLJE ILI FOTELJE

SDA u Banovićima nastavlja po svom, stotine ljudi na skupovima

Novinske stupce, svakodnevno pune alarmantni podaci o broju zaraženih i preminulih od posljedica zaraze koronavirusom

Piše: E. T.

2.11.2020

Sa skupa u Banovići Selu. Facebook

Fotografije i videosnimci sa skupova Stranke demokratske akcije (SDA) u Banovićima, dokazuju da rukovodstvo ove stranke ne mari za epidemiološke mjere i preporuke s ciljem sprječavanja širenja opasnog koronavirusa. 

Novinske stupce, svakodnevno pune alarmantni podaci o broju zaraženih i preminulih od posljedica zaraze koronavirusom. 

Evidentno je da se u rukovodstvu ove stranke u Banovićima na to ne obaziru. 

Kandidat za načelnika Banovića SDA, Bego Gutić, prisutan je na svakom skupu a danima uoči okupljanja građani se pozivaju da dođu u što većem broju. 

Prošle sedmice je na to ukazao i Adis Arapović, zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

- Dok ljekari i zdravstvena struka šalju vapaje jer je pritisak na bolnice već sada gotovo neizdrživ, dotle nekolicina iracionalnih, zajapurenih i pohlepnih političara radi sve da se stanje pogorša. U tome prednjači SDA sa svojim korona-skupovima na kojima se svjesno širi zaraza, dok ljekari padaju na koljena ne bi li je zaustavili. Zar je izborni rezultat preči od zdravlja i života naroda u koji se po potrebi zaklinju?! Zar je fotelja načelnika ili vijećnika vrijedna jednog, a kamoli desetina ili stotina izgubljenih života, naših očeva, majki, braće, sestara, djece!? S jedne strane širite zarazu, a s druge strane vaši direktori bolnica zatvaraju vrata pacijentima i apeliraju na odgovornost - napisao je, između ostalog, Arapović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.