ISLAMSKA ZAJEDNICA U BIH

Reis Kavazović posjetio Vakufsku direkciju, puna podrška u borbi za očuvanje vakufske imovine

Istaknuto je da se obim poslova povećava i da se kadrovska struktura ojačava

Reis Kavazović posjetio Vakufsku direkciju. IZ BiH

L. M.

4.11.2020

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazović u pratnji direktora Uprave za vanjske poslove i dijasporu Razima Čolića, i šefa Kancelarije reisu-l-uleme Rifata Fetića posjetio Vakufsku direkciju u Sarajevu. Domaćini, direktor Vakufske direkcije hfz. Senaid Zajimović i predsjednik UO Mustafa Hasani, upoznali su Reisu-l-ulemu s glavnim aktivnostima, poslovima i projektima na kojima Vakufska direkcija radi posljednjih mjeseci, odnosno tokom tekuće godine.

Istaknuto je da se obim poslova povećava i da se kadrovska struktura ojačava sve u cilju ostvarivanja ustavne obaveze Vakufske direkcije da brine i unapređuje vakufe i vakufsku imovinu s kojom raspolaže Islamska zajednica.

Reisu-l-ulema je iskazao zadovoljstvo radom i uspjesima uposlenika Vakufske direkcije na čelu s direktorom Zajimovićem, dajući im punu podršku u njihovoj borbi za očuvanje i unapređenje vakufske imovine. Još jedanput je naglasio važnost ustavne pozicije Vakufske direkcije, definirane članom 31. Ustava IZ-e, kao institucije IZ-e koja upravlja vakufima na cijelom prostoru IZ-e. Ohrabren je činjenicom da Vakufska direkcija trenutno realizira niz vrlo važnih i krupnih projekata od značaja za cijelu Zajednicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.