STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Magla u kotlinama i uz riječne tokove

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu Šuica - Tomislavgrad

Radovi na pojedinim putnim pravcima. Ilustracija

A. Ka.

6.11.2020

Na većini putnih pravaca u BIH jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. 

- Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu – saopćeno je iz BIHAMK-a.


Obustavljen saobraćaj

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno. 

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje - Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu Šuica - Tomislavgrad (u naselju Šuica). Na mjestu izvođenja radova vozila će od 7 do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Nema zadržavanja

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar - Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Maglaj - Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Stupari – Živinice - Šićki Brod, Šićki Brod - Orašje, Livno - Kamensko, Drvar - Bosansko Grahovo, Šešlije - Modriča i Rogatica - Ustipraća.  

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.