POZITIVNA BIH

Imam Ahmetović poklonio Kur'an svećeniku Dediću: Bosna je bogata različitostima

Otkriva nam da je dobio stotine poruka na društvenim mrežama nakon subote

Piše: E. Trako

6.11.2020

Drago mi je što je mnogo ljudi pozitivno reagiralo na ovaj gest. A žalosti me činjenica što nam je to postala vijest. Kazao je ovo na početku razgovora za “Dnevni avaz” Nihad ef. Ahmetović, imam u Prozoru koji je prošle subote došao na mladu misu velečasnom Josipu Dediću i poklonio mu Kur'an. 


Stotine poruka

Velečasni Dedić i imam Ahmetović su veliki prijatelji.

- Pozvao me kao prijatelja. Dugo se družimo i nas, osim vjere i naše misije, povezuje i ljubav prema biciklizmu. Obojica smo mladi i imamo brojne teme za razgovor - kaže ef. Ahmetović za naš list.

Razgovor vodimo u Prozoru, u njegovoj biblioteci uoči akšam-namaza. Ističe da je cijela Bosna stoljećima svoje bogatstvo imala upravo u različitostima.

- I oni koji sada ulažu dosta energije da osvoje vlast i fotelje trebali bi svoje priče i silne kampanje bazirati na suživotu, na empatiji prema drugom. A ne na tenzijama i forsiranju priča na različitostima - ističe ef. Ahmetović.

Otkriva nam da je dobio stotine poruka na društvenim mrežama nakon subote.


Prvi put

- Nisam to očekivao. A i na misi je bio gromoglasan aplauz. Sve je to lijepo, i ako ćemo Josip i ja biti pozitivan primjer svima u ovoj našoj Bosni i šire, naša misija i nijet su uspjeli - kaže ef. Ahmetović.  

Ovo je bio prvi put da imam bude na mladoj misi svećeniku.

- Poslije sam se obratio prisutnima i čestitao mladomisniku Dediću i njegovoj porodici - kaže na kraju imam Nihad ef. Ahmetović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.