BANJA LUKA

Iz UKC-a RS se oglasili o snimku na kojem SNSD u izbornom štabu dijeli besplatne testove na koronu

UKC RS je snabdjeven dovoljnim količinama testova, SNSD je radio serološko, a ne PCR testiranje

Izborni štab SNSD-a u Banjoj Luci. Screenshot

Piše: A. J.

6.11.2020

Vaše je samo da dođete, a brigu o vašem zdravlju prepustite nama – monstruozna je poruka iz Izbornog štaba SNSD-a Banjaluka i Igora Radojičića, rejonski odbor Borik 1, kojom poručuju građanima da dođu u prostorije njihovog izbornog štaba i dobiju besplatno testiranje na korovirus, u isto vrijeme dok testova nedostaje u ustanovama zdravstva, piše portal BN televizije.

Jedan mladi Banjalučanin ustupio je videosnimak narodnom poslaniku NSRS Drašku Stanivukoviću, u kojem se to jasno vidi.

- Ovo je nevjerovatno, do krajnje mjere beskrupolozno, da sada zdravlje građana, u situaciji kada ova pošast svakodnevno uzima živote, zavisi od jedne stranke. Кako to da se UКC Republike Srpske bori sa nedostatkom testova, a SNSD ih ima?

Hiljade građana danima čekaju na testiranje, zbog nedostatka testova ljekari moraju birati ko može biti testiran, a broj zaraženih od virusa korona vrtoglavo raste.

Svakodnevno slušamo galamu na navodno neodgovorne građane, zdravstveni radnici su nam na izmaku snaga, nema niti jedne vakcine za sezonski grip, zdravstveni sistem pred kolapsom – a jedna stranka u predizbornoj kampanji preuzima ulogu institucije zdravstva. Neviđeno, nevjerovatno, skandalozno - kaže poslanik PDP-a u NSRS i kandidat za gradonačelnika Banje Luke Draško Stanivuković.

Na ove navode reagirali su iz UKC-a RS.

- Povodom netačne informacije objavljene na BN portalu da u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske nema testova, a da ih besplatno dijele u kancelariji SNSD-a ističemo da je UKC RS snabdjeven dovoljnim količinama istih, te da se danas radi testiranje za 274 pacijenta. Kako smo obaviješteni pomenuto testiranje koje je organizovala kancelarija SNSD-a je serološko i donacija je jedne privatne laboratorije, a ne radi se o PCR testiranju koje se radi u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske - naveli su u reakciji iz UKC-a RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.