I ZATO TUGUJEM...

Zana Marjanović se oprostila od velikana: Niko nije volio više glumu od Dragana Jovičića

U svakom od nas, živjet će Dragan, napisala je Marjanović

Marjanović: Bila sam bolji čovjek jer je Dragan bio moj mentor. Arhiv

Piše: N. Aj.

7.11.2020

Vijest o smrti glumačkog velikana Dragana Jovičića skoro nikoga nije ostavila ravnodušnim. Njegove kolege opraštaju se od njega, svako na svoj način.

Glumica Zana Marjanović poslala nam je emotivan tekst o Draganu Jovičiću, o njihovoj saradnju, ljubavi prema glumi... Na taj način se ona oprostila od ovog doajena, koji je preminuo preksinoć.

Njen tekst prenosimo u cijelosti:

"Moj prvi film je bio sa Draganom Jovičićem. Moja prva predstava bila je sa Draganom Jovičićem. I film i predstava bili su bolji zato što su imali Dragana Jovičića. Ja sam bila bolja glumica. Bila sam bolji čovjek jer je Dragan bio moj mentor. Naučio me je ljubavi prema pozorištu, prema kolegama, partnerima, svim živim bićima. Takav je bio Dragan Jovičić.


Jovičić: Odlazak glumca rastužio sve. Arhiv

Moj suprug je režirao svoju prvu predstavu jer je Dragan prvi prepoznao njegov talenat kada je bio direktor Kamernog Teatra 55.

Mnogim glumcima, režiserima, umjetnicima je Dragan bio prva podrška.

I dok čitam posljednje pozdrave kolega čiji je bio mentor, kolega, uzor, prijatelj, porodica, sretna sam iako tugujem.

Jer niko nije volio više glumu od Dragana. Niko nije volio pozorište više od Dragana. Niko nije više volio svoje partnere na sceni i više se radovao njihovoj mašti, kreaciji i uspjehu nego Dragan. Niko nas više nije podržavao od Dragana. Smijao se našim dovitljivim šalama, neke i smislio za nas ili suosjećao i prolazio teške scene i monologe sa nama na sceni, u publici ili iza kulisa i bodrio nas. Svaku predstavu, svaku reprizu, svaku probu, radio je sa istim žarom i ljubavlju kao da je prva.

I zato tugujem jer je imao još ljubavi i snage za mnogo predstava koje bi sa radošću igrao, a publika sa oduševljenjem gledala. Ipak, sretna sam, jer u svakom je od nas ostavio djelić te ljubavi koja živi dalje u nama. U svakom od nas, živjet će Dragan".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.