BEZ POMPEZNIH SKUPOVA

SBB Tuzla predstavio svoju izbornu platformu: Zaustaviti odlazak mladih, vratiti novac u mjesne zajednice

Nažalost, ponovo imamo problem migrantske krize, ali ne vidimo nikog ko želi, hoće i može da povuče poteze kakve je povukao predsjednik Radončić, kaže Sabiha Mujkanović-Mujačić

Savez za bolju budućnost Gradski odbor Tuzla predstavio je svoju kandidatsku listu za predstojeće lokalne izbore. E. Sk.

Piše: E. Sk.

7.11.2020

Savez za bolju budućnost Gradski odbor Tuzla predstavio je svoju kandidatsku listu za predstojeće lokalne izbore. Kampanja je počela na vrijeme, ali bez pompeznih skupova, uličnih okupljanja i sličnih stvari koje bi mogle ugroziti zdravlje stanovništva.

No, kandidati SBB-a Tuzla su svakodnevno na terenu razgovarali sa svojim sugrađanima s kojima već godinama gaje dobre i korektne odnose. Treba istaći kako se SBB Tuzla nije obračunavao sa svojim političkim neistomišljenicima saopćenjima ili armijom botova na društvenim mrežama nego je gradio konkretnu i politički korektnu kampanju.

A predstavljanje kandidata SBB-a Tuzla upriličeno je na Glavnoj autobuskoj stanici u Tuzli, mjestu koje je do marta ove godine bilo preplavljeno ilegalnim migrantima koji su formirali improvizirano naselje.

- Na ovom mjestu smo iz nekoliko razloga. Prvo, da podsjetimo građane našeg grada šta je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić uradio za sve nas. Riješio je problem za dva dana, a svi znamo da je trajao mjesecima. Nakon toga, nažalost, ponovo imamo problem migrantske krize, ali ne vidimo nikog ko želi, hoće i može da povuče poteze kakve je povukao predsjednik Radončić – kaže Sabiha Mujkanović-Mujačić, nositeljica liste SBB-a za Gradsko vijeće Tuzla i nastavlja:

- Ovdje smo i zbog činjenice da sa ovog mjesta svakodnevno odlazi armija mladih ljudi. Mi to želimo zaustaviti. Školujemo mladi kadar koji odlazi, a nama i našoj zajednici je najpotrebniji. Moramo obezbijediti uslove da mladi ostaju, da imaju zaposlenje, kvalitetniji život. Na našoj listi je 35 osoba, od čega 18 muškaraca i 17 žena, odnosno 14 mladih ljudi. Garantujem da nas odlikuje mladost, istrajnost, upornost, poštenje i iskustvo – kaže ona.

Sabiha Mujkanović-Mujačić: Nositeljica liste SBB-a za Gradsko vijeće Tuzla. E. Sk.

SBB Tuzla, odnosno Klub SBB-a u prethodnom mandatu, jedini je ostao u punom kapacitetu i zadržao dosljednost. Prvi su uputili inicijativu da se mjesnim zajednicama vrati status pravnog lica kako bi se novac vratio u ruke građana, a koji bi realizovali urgentne probleme na prostorima gdje žive.

- Na inicijativu zastupnika SBB-a, podsjećam one koji zaboravljaju, u Federalnom parlamentu je usvojena odluka o naknadi za rad termoelektrane na osnovu čega Tuzla svake godine inkasira više od pet miliona KM. Mi se zalažemo da se taj novac u punom iznosu investira u toplifikaciju grada, zalažemo se da sve mjesne zajednice imaju jednak pristup centralnom grijanju, vodovodu, kanalizaciji... Zatražili smo prvi i besplatan ulazak na Panonska jezera za naše penzionere i to mnogo prije predizborne kampanje. Također, tražimo i depolitizaciju sporta. Političari i politički aktivisti mogu biti u sportu samo kao navijači – zaključuje Sabiha Mujkanović–Mujačić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.