REAKCIJE

SDA: Niškić mora objasniti zašto je SDP prao novac preko sumnjivih firmi iz Širokog Brijega

Najmanje što se od Nikšića i SDP-a očekuje jeste da javno objasne šta je bio cilj ovih krajnje sumnjivih finansijskih transakcija, saopćili iz SDA

SDA: Šta je bio cilj ovih krajnje sumnjivih finansijskih transakcija. Arhiv

Piše: A. J.

7.11.2020

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je spreman da svima drži moralne lekcije, mora javnosti objasniti sve detalje i razloge zbog kojih su on i njegovi najbliži saradnici flagrantno prekršili Zakon o finansiranju političkih partija, saopćeno je iz SDA.

- Služba za reviziju Centralne izborne komisije BiH je utvrdila da je SDP BiH prekršio zakon angažujući firmu za iznajmljivanje dizalica „Promotiv“ iz Širokog Brijega, za potrebe savjetovanja i medijske promocije?! Da stvar bude još sumnjivija, navodni dug SDP-a prema preduzeću iz Širokog Brijega otkupila je firma iz Hrvatske „Analytics Expert“, koja je pod temeljitom istragom hrvatskih policijskih i pravosudnih insitucija zbog pranja novca! - navode iz SDA.

Navode da iako je SDP direktno kršio zakon i dijelom je međunarodnog skandala, inače vrlo pričljivi Nikšić se "brani šutnjom" i pokušava finansijsko-političke malverzacije  gurnuti pod tepih. 

- Najmanje što se od Nikšića i SDP-a očekuje jeste da javno objasne šta je bio cilj ovih krajnje sumnjivih finansijskih transakcija, i da li su napadi SDP-a na dio probosanske koalicije, ustvari, vraćanje duga hrvatskoj politici zbog usluge koju mu je ova politika učinila. Krajnje je vrijeme da policijske agencije i Tužilaštvo BiH istraže ovaj slučaj, kao što to uveliko rade njihove kolege u Hrvatskoj - saopćeno je iz SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.