REAKCIJA ZA AVAZ

Apel Gavrankapetanovića: Svi ljekari rade kao jedna duša, nema mjesta panici!

Važno j svaki stanovnik ovoga grada zna da je njegovo ponašanje nama bitno i da poštujući mjere pomaže zdravstvenom sistemu

Gavrankapetanović: Svima je teško. Avaz

Piše: M. Aščić

9.11.2020

Direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", prof. dr. Ismet Gavrankapetanović prokomentirao je za "Avaz" sve veći broj zaraženih u umrlih osoba u Kantonu Sarajevo, ali i sve veći broj hospitaliziranih.

Samo u Općoj bolnici skoro je 80 hospitaliziranih.

Gavrankapetanović nam je rekao da nema mjesta panici, ali da se građani moraju pridržavati mjera.

- Svi zdravstveni radnici Kantona Sarajevo ali i cijele BiH predano svakodnevno rade u otežanim uslovima pandemije. Svi rade kao jedna duša i komunikacija na svim nivoima ljekarske i sestrinske službe je besprijekorna. Istina, zdravstveni sistem radi u otežanim uslovima ali danas je svima teško - kaže Gavrankapetanović.

On je uputio apel građanima.

- Molim stanovništvo da maksimalno ozbiljno shvati ovu situaciju i koriste maske, redovno održava distancu izbjegava sjedenje u zatvorenim prostorima i dezinficira ruke . Zdravstveni sistem Kantona Sarajevo će izdržati i mjesta panici nema . Važno je da svaki stanovnik ovoga grada zna da je njegovo ponašanje nama bitno i da poštujući mjere pomaže svom zdravstvenom sistemu - rekao nam je Gavrankapetanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.