REAKCIJA

Iz Ambasade SAD za "Avaz": Politika Vlade SAD i dalje je fokusirana na pružanje podrške narodima BiH

Posvećenost SAD miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini uživa dugogodišnju podršku obje stranke

Ambasada SAD u BiH. Arhiv

Piše: N. Aj.

9.11.2020

Sa obzirom na to da je Džo Bajden (Joe Biden) novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, tražili smo komentar od Ambasade SAD u Sarajevu.

- Posvećenost Sjedinjenih Američkih Država miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini uživa dugogodišnju podršku obje stranke. Politika Vlade Sjedinjenih Američkih Država i dalje je fokusirana na pružanje podrške narodima BiH u provedbi Dejtonskog mirovnog sporazuma, očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje i promoviranju evroatlantskih integracija - odgovorili su iz Ureda za odnose sa javnošću Ambasade SAD.

Podsjećamo, skoro cijeli svijet je pratio ovogodišnje izbore za predsjednika SAD, a borba se vodila između demokrate Džoa Bajdena i aktuelnog predsjednika republikanca Donalda Trampa (Trump). 

Bajden je osvojio 273 elektorska glasa, a sada se taj broj popeo na 290.

On je i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, a naša javnost je za njega doznala kada je tražio da se ukine embargo na prodaju oružja Hrvatskoj i BiH i kada je pisao i predsjedniku Bušu starijem nakon povratka iz posjete BiH i Hrvatskoj.

Zalagao se za našu zemlju i naše građane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.