NAJAVE

Predavanje Emira Suljagića: Srebrenica - Genocid između sjećanja i poricanja

Predavanje se organizuje u sklopu projekta koji realizuju Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji, Forum ZFD Srbija i Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Emir Suljagić. avaz

Fu. M.

10.11.2020

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emir Suljagić održat će danas javno predavanje “Srebrenica: Genocid između sjećanja i poricanja”, s ciljem da se kritički osvijetle prakse sjećanja, kao i negiranja, odnosno poricanja genocida u Srebrenici, saopćila je Inicijativa mladih za ljudska prava, prenosi "Antena M".

- Osnova za predavanje i razgovor sa Emirom Suljagićem jeste promišljanje o načinima na koje kroz aktivizam, istraživački rad i umjetnost, kao i medijsko izvještavanje možemo nastaviti izgradnju kulture sjećanja na genocid u Srebrenici u zemljama bivše Jugoslavije - navodi se u saopćenju za javnost.

Predavanje se organizuje u sklopu projekta koji realizuju Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji, Forum ZFD Srbija i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Emir Suljagić je završio Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a doktorirao 2009. u Hamburgu na Institutu za mirovna istraživanja i sigurnosne studije. Kao jedan od rijetkih koji su preživeli genocid u Srebrenici, poznat je po zalaganju za puno poštovanje prava porodica žrtava ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Njegova knjiga, “Razglednice iz groba”, prvi je prikaz genocida u BiH koji je objavljen na engleskom jeziku.

Predavanje se može pratiti na linku, počinje u podne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.