SUSRETI

Tadić sa policijskim atašeom pri Ambasadi Austrije: Borba protiv terorizma

Na sastanku je razgovarano o saradnji partnerskih tužilačkih i policijskih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Austrije

Tadić i Gortan. Tužilaštvo BiH

M. Aš.

10.11.2020

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sastala se sa policijskim atašeom pri Ambasadi Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, gospodinom Karlheinzom Gortanom.

Na sastanku je razgovarano o saradnji partnerskih tužilačkih i policijskih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Austrije, naročito u segmentu operativne saradnje između institucija u procesu jačanja vladavine prava.

Jedna od tema sastanka odnosila se na saradnju i razmjenu iskustava i dobrih praksi Austrije i BiH u borbi protiv terorizma, aktivnostima u procesu deradikalizacije, borbi protiv trgovine ljudima i krijumčarenja osoba, s obzirom da institucije dviju država imaju iskustva u ovoj oblasti.

Glavna tužiteljica Tadić istakla je da Tužilaštvo BiH ima dobru i otvorenu saradnju sa partnerskim institucijama Austrije, te da je u prošlosti realizovano više oblika saradnje kako u konkretnim predmetima, tako i uopšteno u oblasti jačanja vladavine prava i sigurnosti, te istakla da je Tužilaštvo BiH otvoreno za saradnju u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.