PROJEKTI

Pušina: Kosim liftom do obnovljene kasarne Jajce

Puštanjem u funkciju, olakšao bi se i ubrzao svakodnevni odlazak Vratničana do starogradske jezgre, kaže Pušina

Jusuf Pušina. Facebook

Piše: Fu. M.

11.11.2020

Kandidat SDA za načelnika općine Stari Grad Jusuf Pušina na svom Facebook profilu predstavio je plan obnove kasarne Jajce.

- Na dominantnoj poziciji iznad Sarajeva nalazi se jedna od najznamenitijih građevina - kasarna Safet Hadžić, poznatija kao kasarna Jajce, koja čeka na svoju obnovu i restauraciju. U saradnji sa Gradom Sarajevo i ostalim nivoima vlasti, realizirat ćemo sve potrebne aktivnosti kako bi se prije svega zaustavila daljnja devastacija i propadanje, a zatim desila konačna obnova ovog impresivnog objekta - kaže Pušina.

Kasarna je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine i dragulj Sarajeva koji već 100 godina postoji u našoj staroj jezgri, podsjeća Pušina.

11 i 12 od 16 Na dominantnoj poziciji iznad Sarajeva nalazi se jedna od najznamenitijih građevina - kasarna Safet...

Objavljuje Jusuf PušinaUtorak, 10. studenoga 2020.

- Put do određenih dijelova Starog Grada je vrlo zahtjevan, negdje čak i neprohodan. Realizacijom staklenog kosog lifta koji će biti postavljen na strmoj vratničkoj padini, građani će se prevoziti do kasarne Jajce. Lift bi bio prvi ove vrste u našem gradu. Svojim izgledom uklopio bi se u ambijent prostora na kojem je planirana izgradnja. Puštanjem u funkciju, olakšao bi se i ubrzao svakodnevni odlazak Vratničana do starogradske jezgre. Osim toga, dobili bi potpuno novu turističku destinaciju - napominje Pušina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.