PREDSJEDNIK NS

Kojović o učešću u Armiji BiH: Odazvao se na mobilizaciju, pa raspoređen na rad u Reutersu

Nije zgoreg spomenuti da, kada u registru boraca Armije BiH ukucate ime Predrag Kojović, navode Vam da takvo ime ne postoji u registru

Predrag Kojović. Avaz

Piše: D. H.

11.11.2020

Priličnu pažnju javnosti posljednjih dana i dalje privlači pitanje da li je predsjednik Naše stranke Predag Kojović bio pripadnik Armije BiH ili ne. Ovo je vjerovatno ne bi bilo nikakva tema da sam Kojović nije odlučio isticati kako je bio pripadnike odbrambene vojske BiH, nakon čega je reagirala DF koja je zaključila da se Kojović lažno predstavlja kao borac Armije BiH.

Gostujući na N1, voditelj Zvonko Komšić postavio mu je još jednom pitanje o tome je li bio pripadnik Armije BiH ili ne, a Kojović je ponudio uistinu zanimljiv odgovor:

- Ja sam se odazvao na mobilizaciju i raspoređen sam na radnu obaverzu odlukom štaba. Tada sam radio u agenciji Reuters i tada je procijenjeno da je u tim oklnostima najbolje i radna obaveza je glasila da nastavim raditi za Reuters da istina o BiH izađe na vidjelo u svijet.


Iako je Armija BiH svakako mnoge pojedince za koje je procjenjivala da bi korisniji bili u privredi nego u vojsci slala na radnu obavezu, od Kojovića je zanimljivo saznati da su vojne vlasti u Bosne i Hercegovine bile u stanju radne obveznike slati ni manje ni više nego na rad u jednu od vodećih novinskih agencija svijeta. Valjda da mu vjerujemo na riječ. 

Nije zgoreg spomenuti da, kada u registru boraca Armije BiH ukucate ime Predrag Kojović, izbaci Vam sljedeće podatke. 


Peđa Kojović. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.