SKRNAVLJENJE SIMBOLA GRADA

Sramotno: Naša stranka glavom Srđana Mandića zaklonila Vječnu vatru

I dok su Našoj stranci puna usta čuvanja kulturno-historijskih spomenika i urbanog duha grada, očito da im je, u ovom slučaju kupljenje, jeftinih poena važnije

Naša stranka zaklonila Vječnu vatru. Avaz

Piše: D. H.

12.11.2020

Svega tri dana dijeli nas od općinskih izbora u nedjelju, a stranke koriste posljednje trenutke ne bi li uspjele privući neki dodatni glas. Naravno, u ovogodišnjoj izbornoj kampanji gledali smo raznorazne nepodopštine: od masovnih derneka u jeku najveće pandemije koronavirusa preko čokolada i parfema s likovima kandidata do kičenja protivnika najgnusnijim imenima i optužbama.

Ipak, da ne zaostaje puno za svojim političkim oponentima, iako se učestalo pozivaju upravo na moral i pristojnost kao svoj glavni adut, danas je demonstrirala Naša stranka. Vječnu vatru, jedan od najvažnijih spomenika i simbola, odlučili su da oskrnave, tj. zaklone plakatom svog kandiata za načelnika Općine Centar Srđana Mandića. Upravo ovaj kandidat danas je imao završno obraćanje ispred Vječne vatre.  

U obraćanju je kazao da je u protekla dva mjeseca obišao kompletnu Općinu te je tom prilikom uvidio brojne probleme s kojima se građani suočavaju. Između ostalog, naglasio je da u brojnim ulicama i naseljima u ovoj centralnoj gradskoj općini građani još nema vodu. Zahvaljujući njemu, danas nisu mogli vidjeti ni vatru. Podršku Mandiću, osim članova Naše stranke i danas su pružili predsjednici NiP-a Elmedin Konaković i NBL-a Ibrahim Hadžibajrić. 

I dok su Našoj stranci i strankama četvorke puna usta čuvanja kulturno-historijskih spomenika i urbanog duha grada, očito je da im je, u ovom slučaju, kupljenje jeftinih poena ipak važnije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.