LIDER SDP-A

Nikšić: Krivci za stanje u zdravstvu u Federaciji BiH su SDA, HDZ i DF

Dodao je da smo mi možda jedina država u svijetu koja na državnoj razini nema nikakav mehanizam za borbu protiv virusa Covid-19

Nikšić: Zna se ko je kriv. Arhiv

G. M. / Depo

12.11.2020

Lider SDP-a Nermin Nikšić kazao je u intervjuu za Depo portal da su krivci za trenutno stanje u zdravstvu u Federaciji BiH SDA, HDZ i DF. Ove tri stranke, kako je rekao, imaju vlast i kontrolišu zdravstveni sistem na svim nivoima.

- Sjetite se samo politikantskih saopštenja DF-a kad su hvalili svoje kadrove u Sarajevu i TK kao zaslužne za pobjedu nad koronom. Da nije žalosno bio bi to najbolji vic. SDA je najvažnije da ne naljute direktoricu i da joj daju omiljenu igračku, KCUS, sa kojeg je rastjerala svakog ko se usudio biti bolji liječnik od nje, a cijena zdravlja i života je ona koju su oni očito voljni platiti – kazao je Nikšić.

Dodao je da je DF imenovao ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo, žarištu pandemije.

- Čovjek je u jeku krize, kao kapetan koji treba spašavati brod, prvi sa broda pobjegao. Tačnije, sa “broda” se povukao zbog zdravstvenih problema, a onda je još mjesecima primao platu ministra zdravstva, iako je dao ostavku i nije uopšte obnašao tu dužnost. HDZ snosi odgovornost jer vodi taj resor na federalnoj razini, tako da se često ima osjećaj kako se ne miješaju baš puno u svoj posao. Zajedno sa SNSD-om su krivi što nisu ispunili svoju ustavnu dužnost i na nacionalnoj razini preuzeli upravljanje krizom – istakao je Nikšić.


Dodao je da smo mi možda jedina država u svijetu koja na državnoj razini nema nikakav mehanizam za borbu protiv virusa Covid-19.

- O neodgovornom ponašanju dovoljno govori i predizborna kampanja. Dok je SDP vodeći računa o zdravlju građana otkazao sve veće skupove, SDA je rizikujući živote svojih glasača ponovo oprobala sa teferič-kampanjom pridobiti glasove. Slično je činio i SNSD. Natiskivali su što više ljudi u što manje sale da prikažu kako eto imaju ogromnu podršku, a zapravo su stvarali žarišta korona virusa. Toliko o njihovoj brizi za građane – naglasio je lider SDP-a.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.