PRIVATNI AZIL ZA ŽIVOTINJE

Načelnik Efendić izbacuje 47 spašenih pasa i mačaka na ulicu

To je privatni projekt nekolicine osoba koje su svojim radom, trudom i ljubavlju prema životinjama odlučili da ima pruže dom

Piše: N. Ajnadžić

13.11.2020

U sarajevskom naselju Dobrinja, u ulici Senada Poturka Senčija na broju 71, nalazi se azil za životinje. Mali azil, ali koji krznenim ljubimcima itekako znači.

To je privatni projekt nekolicine osoba koje su svojim radom, trudom i ljubavlju prema životinjama odlučili da ima pruže dom. Skoro sve životinje, 40 maca i sedam pasa, su spašene.

Emina Hurem je investitor, dok je Elvis Kafedžić dio, kako nam kaže, ovog azila. Skloništa za ove životinje nalaze se u okviru privatne kuće i zemljišta Gordane Kafedžić.

Međutim, sa obzirom na to da se nalazi na području općine Novi Grad, iz ove institucije su ranije naložili da se uklone pojedini objekti izgrađeni za životinje. To je dovelo do toga da 47 maca i pasa sada žive u znatno manjem broju skloništa.

Nakon rušenja objekata, ubrzo je na ovu adresu došla i obavijest da životinje žive u nehumanim uvjetima te da se moraju srušiti i preostali objekti.

Ekipa "Avaza" posjetila je ovaj privatni azil, nakon što su se njihovi predstavnici obratili našoj redakciji. 

- Ovo su sada faktički kućni ljubimci. Sada, kada je predizborni period, Efendić i svi u općini su se ušutili. Očekujemo bager nakon izbora, ako on i dalje ostane, ako pobjedi - kaže nam Elvis Kafedžić.

Kontkatirali smo i općinu Novi Grad, ali odgovor još nismo dobili.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.