TREBINJE

Masovni protest građana zbog sumnji na kupovinu glasova

Okupljeni traže da policija intervenira zbog toga što su danas aktivisti jedne stranke, kako se navodi, dijelili pakete

Građani večeras protestirali u Trebinju. BN TV

G. M. / BN

14.11.2020

Više hiljada građana Trebinja na velikom parkingu u bivšoj kasarni "Luka Vukalović" okupilo se večeras u znak protesta zbog toga što ne nadležni organi ne interveniraju protiv osoba koje su danas, kako se tvrdi, kupovale glasove za jednu političku opciju u tom gradu.

Okupljeni traže da policija intervenira zbog toga što su danas aktivisti jedne stranke, kako se navodi, dijelili pakete, javlja BN TV.

Nakon što su otkriveni da "kupuju" glasove građani su pozvali i policiju, koja je pojedine stranačke aktiviste privela.

Okupljenim Trebinjcima obratio se i predsjednik Koncerna "Swisslion" Rodoljub Drašković koji je pozvao narod da "ustane i pobijedi".

- Moraju biti svjesni da će dobiti kartu u jednom pravcu, pravac Laktaše...Prodane duše nećemo da trpimo. Onaj ko hoće da radi za Hercegovinu i onaj ko se bavi političkim životom mora da radi za Hercegovinu a ne da je prodaje - kazao je Drašković.

Sva dobra u Hercegovini su, odao je, hercegovačkog naroda.

- Nećemo milostinju, hoćemo da radimo... Dolaze dani kada ćemo tražiti njihove ostavke. Hoće da prodaju „Elektroprivredu“. To im nećemo dozvoliti. Nema više krađe i otimačine narod Hercegovine uzima stvar u svoje ruke - kazao je Drašković i dodao da je sutra večer „na istom mjestu zbor ukoliko vlast pokuša da ukrade izbore“.

Pozvao je policiju da čuva narod i vodi računa o javnom redu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.