NEPRAVILNOSTI

Crnadak: Najbolje je da CIK zaustavi izborni proces u Doboju

PDP će zbog svih dešavanja uputiti žalbu CIK-u

A. Č. / Fena

Crnadak: Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju

Foto: Arhiv


Opozicione stranke u Doboju - PDP, SDS, DNS, Socijalistička partija i Pokret slobodnih građana počeli su proteste zbog, kako tvrde, očigledne izborne krađe koja se dešava u tom gradu.

U Doboju je i jutros prilikom otvaranja biračkog mjesta došlo do incidenta u kojem je morao intervenirati MUP, a sada su opozicione stranke u ovom gradu uvjerene kako je došlo do narušavanja kompletnog izbornog procesa. 

U izjavi za javnost koju potpisuje šef Glavnog izbornog štaba PDP-a Igor Crnadak, navodi se kako se vlast u Doboju ponaša kaubojski te da nadležne institucije podhitno moraju reagovati.

- Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran jer je priprema biračkog mjesta i glasačkih listića obavljena bez nadzora opozicionih posmatrača - ističe Crnadak.

PDP će zbog svih dešavanja uputiti žalbu CIK-u.

- Najbolje rješenje je da CIK BiH zaustavi izborni proces u Doboju i poništi sve današnje aktivnosti, te zakaže održavanje izbora u Doboju u drugom terminu- zaključio je Igor Crnadak.

Više o temi Izbori 2020.

IZBORI U NORVEŠKOJ
Glasao i ambasador BiH Nedim Makarević
OBAVIJEšTENA POLICIJA
Otkriven pokušaj izborne prevare u Istočnoj Ilidži
NA VRH

Podijeli članak na