SAOPĆENJE

MUP-u RS prijavljeno više incidenata na biralištima

Na glasačkom mjestu u općini Istočna Ilidža došlo je do petominutnog prekida glasanja

Glasanje u sjeni mnogobrojnih neregularnosti. Ilustracija

G. M. / Srna

15.11.2020

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP) "Izbori 2020" prijavljeno je danas više incidenata na glasačkim mjestima.

Policijski službenici Policijske stanice Pale uhapsili su osobu čiji su inicijali S.N. iz ove općine, jer se u neposrednoj blizini glasačkog mjesta Koran oglušilo na zakonito izdato naređenje da napusti prostor neposredne blizine glasačkog mjesta, saopćeno je iz MUP-a RS. 

S.N. je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, a na biračkom mjestu došlo je do petominutnog prekida glasanja. 

Na glasačkom mjestu u općini Istočna Ilidža došlo je do petominutnog prekida glasanja, jer je osoba čiji su inicijali B.M. u glasačku kutiju pokušalo da ubaci popunjene glasačke listiće, a iz objekta da iznese nepopunjene listiće.


Glasački materijal preuzeli su pripadnici Općinske izborne komisije Istočna Ilidža, a Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo se izjasnilo da je riječ o krivičnom djelu izborna krađa.

Policijska stanica Bratunac zaprimila je pisanu prijavu osobe čiji su inicijali R.S, nezavisnog kandidata za načelnika ove općine, o kršenju Izbornog zakona.

Osoba inicijala R.S. je prijavila izbornu krađu, kršenje Izbornog zakona i kupovinu glasova od osoba čiji su inicijali N.M, B.G. i K.G.

O svemu je informirano Okružno javno tužilaštvo Bijeljina koje je naredilo dostavljanje izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama .

Događaji su prijavljeni do 15 sati.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata radit će danas do 19 sati, navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.