SAOPĆENJE

CIK: Preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje listića

Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati sa redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, rezultati glasanja iz inostranstva, putem mobilnih timova i rezultati glasanja na nepotvrđenim glasačkim listi

Oglasio se CIK. Arhiv

G. M.

17.11.2020

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će u skladu sa članom 5.29a Izbornog zakona BiH u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate Lokalnih izbora održanih u BiH u nedjelju, 15.11.2020. godine, saopćeno je iz CIK-a.

Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati sa redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, rezultati glasanja iz inostranstva, putem mobilnih timova i rezultati glasanja na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Tek nakon što Centralna izborna komisija BiH objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u članu 5.30. stav (1) Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića i to pod uslovima i na način propisan tim članom.

Centralna izborna komisija BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića, navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.