LOKALNI IZBORI

Prijavljeno CIK-u BiH: SDP-ov kandidat nije osvojio niti jedan glas na biračkom mjestu na kojem glasa on i njegova porodica

Mladi kandidat za ovo općinsko vijeće ispred Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH)

Tahmaz: Sve prijavio CIK-u BiH. Facebook

Piše: E. H.

17.11.2020

Prijave o neregularnosti lokalnih izbora stižu sa svih strana, a najnoviji slučaj vezan je za brojanje glasova za općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo. 

Naime, mladi kandidat za ovo općinsko vijeće ispred Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Benjamin Tahmaz na svom Facebook profilu podijelio je svoj izborni rezultat. 

Prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije (CIK) BiH Tahmaz je osvojio nula glasova i to na biračkom mjestu gdje redovno glasaju on i članovi njegove porodice. 


Brojanje glasova. Biračko mjesto 133-A-076 u Osnovnoj školi Skender Kulenović je moje biračko mjesto, na tom biračkom...

Posted by Benjamin Tahmaz on Utorak, 17. Novembar 2020.

- Brojanje glasova. Biračko mjesto 133-A-076 u Osnovnoj školi Skender Kulenović je moje biračko mjesto, na tom biračkom mjestu glasaju članovi moje porodice i ja. Na navedenom biračkom mjestu imam 0 glasova! Znači nisam glasao ni sam za sebe. Prijavili CIK-u pa čekamo rekaciju - napisao je Tahmaz.

Benjamin Tahmaz osvojio nula glasova. Facebook

Inače ovo nije prvi prigovor na brojanje glasova u sarajevskoj općini Novi Grad. Podsjećamo jučer ispred zgrade općine okupili su se članovi i simpatizeri stranke Narod i pravda, a kako bi izrazili sumnju upravo u brojanje glasova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.