CIK AŽURIRAO PODATKE

Prema novom presjeku Tahmaz ipak ima 10 glasova

Benjamin Tahmaz (SDP) jutros objavio da je osvojio nula glasova i to na biračkom mjestu gdje redovno glasaju on i članovi njegove porodice

Benjamin Tahmaz. Avaz

Piše: A. Č.

17.11.2020

Kandidat za ovo općinsko vijeće ispred Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Benjamin Tahmaz na svom Facebook profilu podijelio je jutrod da je prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije osvojio nula glasova i to na biračkom mjestu gdje redovno glasaju on i članovi njegove porodice. 

Nakon jutrošnje objave rezultata Centralne izborne komisije na stranici je ažurirala spisak.

- U novom presjeku glasova koji je objavila Centralna izborna komisija na stranici izbori.ba na navedenom biračkom mjestu dodani su mi glasovi koje sam ostvario na tom biračkom mjestu, radi se od 10 glasova. Naime bilo je riječ o grešci prilikom unošenja podataka u elektronski sistem.  

Ovdje se ne radi o velikom borju glasova koji mogu bitnije uticat na rezultat, ali radi se o sistemu i povjerenju u zakonitost izbornog procesa. Svi učesnici izbornog procesa moraju učiniti sve da se izbori provedu na zakonit način, jer to je temelj svakog demokratskog društva - saopćio je Tahmaz.

Ažurirani spisak. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.