UBISTVO NA OTESU

Poturak na licu mjesta: Pitam se ko je sljedeći, zahtijevam od države da migrante skloni s ulice i deportuje ih

Mi pazimo migrante, brinemo se o tim ljudima, a doživimo da nam ubiju komšiju, kaže Poturak

Poturak: Moramo zaštititi nađe građane. M. Kadrić

Piše: B. C.

18.11.2020

Poznati kikbokeser Dževad Poturak, zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo  danas je obišao lice mjesta u Barskoj ulici na Otesu gdje su sinoć migranti ubili  36-godišnjeg Jasmina Berovića iz Hadžića.

Poturak je u već u jutarnjim satima bio na licu mjesta, gdje je došao, kako kaže, u ime građana.

- Samo postavljam pitanje ko je sljedeći. Cijelu noć nisam mogao da spavam, zabrinut sam, ovo je užasno, šta bi bilo da je to bilo moje dijete. Mi pazimo migrante, brinemo se o tim ljudima, a doživimo da nam ubiju komšiju. Naša djeca se susreću s njima i sada doživimo da uđu u kuću nekome i da ga ubiju. Ovoga će biti još, to nisu nikakve izbjeglice koje su došle kod nas da se spase od rata-kaže Poturak.

 On istiće da je došlo vrijeme da se migranti sklone s ulica.

- Vrijeme je da ih sklonimo s naših ulica, da ih deportujemo i zaštitimo naše građane. Ovo što se dešava nije prihatljivo, mi ih moramo skloniti, mora se naći način. Mislim da se naša granica mora zaštititi, treba dići vojsku i policiju na granici i ne dozvoliti im više da ulaze u našu državu. To je jedini način da zaštitimo naše građane. O tome je već bilo riječi i smatrama da se to treba ponovo pokrenuti, jednostavno ne interesuje nas iz koje države dolaze. Bitno je da se vrate u bilo koju od tih zemalja odakle su došli- istiće Poturak.  




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.