SAZNAJEMO

Počinje nastava za studente medicinske grupacije Univerziteta u Sarajevu u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“

Počinje nastava za studente medicinske grupacije Univerziteta u Sarajevu u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Arhiv

Piše: E. H.

18.11.2020

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić sa saradnicima sekretarom Snježanom Bodnaruk i pomoćnikom ministra za pravne poslove i EU integracije Vedranom Marčinkom, primio je delegaciju Univerziteta u Sarajevu koju su činili rektor Rifat Škrijelj i generalni sekretar Kenan Filipović, i delegaciju Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u sastavu direktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, pomoćnik direktora za medicinske poslove prof. dr. Haris Vranić i predsjednik Upravnog odbora prim. dr. Sead Željo. 

Kako je saopćeno, predmet razgovora bila je uspostava nastave na fakultetima medicinske grupacije Univerziteta u Sarajevu i rješavanje pitanja nastavnih baza i univerzitetskih bolnica u Kantonu Sarajevo.

Sastanak je protekao u vrlo konstruktivnoj diskusiji o otvorenim pitanjima i iskazana je jednoglasna opredijeljenost učesnika sastanka da se hitno, uspostavi nastava za studente fakulteta medicinske grupacije Univerziteta u Sarajevu, te je dogovoreno da će svako od učesnika sa svoje strane poduzeti konkretne korake. Univerzitet u Sarajevu i Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ će svojim konkretnim zahtjevima i dopunama ranije podnesenog zahtjeva Opće bolnice konkretizirati svoje zahtjeve prema Federalnom ministarstvu zdravstva, a Federalno ministarstvo zdravstva će ubrzati rješavanje istih kako bi bili stvoreni uslovi za obavljanje praktične nastave u nastavnim bazama u Kantonu Sarajevo, za koje je Senat Univerziteta u Sarajevu već donio svoje odluke - navodi se.

Dodaje se da u tom pogledu, učesnici radnog sastanka su postigli visok stepen saglasnosti o predstojećim aktivnostima koje će omogućiti funkcionisanje Univerziteta i fakulteta medicinske grupacije na dobrobit svih studenata i akademskog osoblja Univerziteta u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.