NOVOIZABRANI GRADONAČELNIK

Stanivuković za "Avaz": Prošlo je vrijeme "jagnjećih i prasećih fondova", mi donosimo ljubav i toleranciju!

U razgovoru za "Avaz", Stanivuković je istakao da ključni razlog njegove pobjede leži u tome što vodi politiku koja je okrenuta ka budućnosti

D. H.

Draško Stanivuković

Foto: Arhiv


Nakon velike pobjede na lokalnim izborima, intervju za "Avaz" dao je Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banja Luke. 

U razgovoru za "Avaz", Stanivuković je istakao da ključni razlog njegove pobjede leži u tome što vodi politiku koja je okrenuta ka budućnosti, nasuprot svojim suparnicima koji vode jednu retrodradnu politiku.

- Ta se politika već decenijama nije odmakla od jagnjećih i prasećih fondova i šatora. Oni su svu svoju moć bazirali na ucjeni, sili i torturi nad građanima. Mi smo kao osnovne instrumente naše politike koristili toleranciju, ljubav, razumijevanje, širinu i pravljenje i stvaranje grada bez podjela u kojem svaki čovjek mora da ima svoje mjesto za život, napredak, posao i da se on tu pita. Dakle, više neće odlučivati nekolicina pojedinaca o svemu što se dešava kako u Banjoj Luci, tako i u cijeloj Republici Srpskoj, rekao je Stanivuković za "Avaz".

Kompletan intervju možete pročitati sutra u printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Više o temi Draško Stanivuković

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na