NA KIOSCIMA DILJEM BIH

U današnjem broju "Dnevnog avaza" čitajte: Veliki protesti zbog ubistva

Pročitajte i intervju sa Draškom Stanivukovićem, novoizabranim gradonačelnikom Banje Luke

Avaz.ba

19.11.2020

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Veliki protesti zbog ubistva.

Nakon brutalnog ubistva Jasmina Berovića (36), koji je od divljačkog naleta migranata branio rođenog brata, koji je, također, teško povrijeđen, građani Ilidže su se jučer okupili u Maloj aleji kako bi iskazali nezadovoljstvo i ogorčenje. Pročitajte šta su poručili Dževad Poturak, zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, Nermin Muzur, novoizabrani načelnik Ilidže i Saša Magazinović, šef Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu BiH.

Piruku ima i Aljoša Čampara, federalni ministar policije.

Komentar dana pisao je Erdin Halimić: I nakon izbora - izbori...

Dok Centralna izborna komisija (CIK) BiH privodi kraju brojanje glasova građana, već se može reći da je na ovogodišnjim lokalnim izborima došlo do značajnog pada broja nevažećih listića. Na ovu temu govori bivši član CIK-a BiH Vehid Šehić.

Pročitajte i intervju sa Draškom Stanivukovićem, novoizabranim gradonačelnikom Banje Luke.

Ličnost dana je Abdulah Šarčević: Kruna karijere.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona pretresli su jučer, prema naredbi Općinskog suda u Tuzli i Tužilaštva TK, prostorije Američkog univerziteta u Tuzli, čiji je vlasnik Denis Prcić.

Virus je u populaciji, ne može opstati dugo izvan žive stanice. Može ovisno o tome koliko ima bjelančevina oko virusa da ga štite. Ali nije tačno da virus nestaje nakon smrti, on može opstati i desetinama godina u lešu. Kazao je to za “Avaz” ugledni specijalista medicinske mikrobiologije i virusolog, prof. dr. Šukrija Zvizdić. U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" pročitajte koje je još poruke i savjete uputio građanima.

Na stranama Mozaika otkrivamo kakav će to poklon dobiti Mostar za Dan državnosti.

Sakib Ramić (61) iz Kraševa, koji je prije osam dana u Matuzićima ubio suprugu Zejnebu, jučer je izvršio samoubistvo u Općoj bolnici Tešanj, potvrdila je za “Avaz” Aldina Alić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Sve detalje donosimo u današnjem printanom izdanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.