NA LICU MJESTA

Specijalci češljaju napušteni Dom penzionera u Sarajevu, traga se za još dvojicom migranata

Traga se za još dvojicom migranata

E. Trako

Nastavljena potraga za ostalim učesnicima

Foto: Avaz


Nakon što su pripadnici specijalne jedinice MUP-a KS danas uhapsili u napuštenoj hali "Energoinvesta" na Stupu migranta iz Maroka Hišama Aglarasa koji je osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića u sarajevskom naselju Otes, nastavljena je potraga za ostalim učesnicima.

Kako je ranije objavljeno, traga se za još dvojicom migranata, a pripadnici specijalne jedinice MUP-a KS trenutno "češljaju" Dom penzionera u Sarajevu.

Migrant iz Maroka Hišam Aglaras (Hicham Aglaras), koji je osumnjičen za ubistvo državljanina BiH u Otesu uhapšen je danas.

On je uhapšen u jednoj od napuštenih hala Energoinvesta. Na licu mjesta bili su pripadnici specijalne policije MUP-a KS. Migrant iz Maroka osumnjičen je za ubistvo Jasmina Berovića sarajevskom naselju Otes.

Jasmin Berović (36) iz Hadžića ubijen je 17. novembra jer je branio brata i njegovu imovinu. Krvavi napad se dogodio oko 22.25 sati ispred ugostiteljskog objekta “Caffe Bar Nelly” u ulici Barska u naselju Otes. Migranti su pravili probleme u kafiću, čiji je vlasnik brat Berovića koji nije želio da ih usluži zbog policijskog sata.

U sukobu s trojicom migranata nastradao je Jasmin Berović, dok se ljekari u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) bore za život Huseina Džilića. Teške povrede zadobio je i Tarik Džamalija, koji je u stabilnom stanju. 

Više o temi Sarajevo

PUTEM VIDEO-LINKA
Sjednica Vlade Federacije BiH danas u Sarajevu
NA VRH

Podijeli članak na