ODIŠE LUKSUZOM

Zavirite u dom Stanivukovića, novi gradonačelnik Banje Luke hoda po čistom zlatu

Kuća, u kojoj stanuje i mladi gradonačelnik, vlasništvo je Stanivukovićevog oca, koji se bavi privatnim biznisom

Stanivuković: Novi gradonačelnik. Arhiv

A. J.

19.11.2020

Izbor Draška Stanivukovića za novog gradonačelnika Banje Luke proteklih dana izazvao je pravu lavinu komenentara, prenosi Antena M.


Sada je u centru pažnje medija njegova porodična kuća, koja je poznata cijelom regionu.


Posrijedi je vila koja je jedan je od najfotografisanijih objekata u Banjoj Luci.


Impoznatno zdanje, za koje agenti za nekretnine tvrde da vrijedi najmanje nekoliko miliona tamošnjih maraka, nalazi se u banjalučkom naselju Petrićevac, uz Zapadni tranzit.


Kuća, u kojoj stanuje i mladi gradonačelnik, vlasništvo je Stanivukovićevog oca, koji se bavi privatnim biznisom.


Ranije je govorio da je vila njegove porodice bila otvorena za sve koji su željeli da snime video ili fotografije za njih bitnog događaja. Tako je, pričao je, fotografisano 50 matura, 70 rođendana, 30 svadbi, dvije veridbe i snimljena tri spota.


Ono što se može pronaći na internetu je da Stanivukovići "hodaju po čistom zlatu". Prema pisanju izvođača radova, u kuću su ugrađeni mozaici od čistog 24-karatnog zlata.


U objavi na Facebooku koja datira još iz septembra 2017., okačene su fotografije milionski vrijedne vile na Petrićevcu sa sljedećim opisom: "Ponosni smo što naša firma stoji iza opremanja jedne od najpoznatijih vila u Banjaluci. Izbor materijala: elegantne granitne ploče 80×80 i zlatni 24 K mozaik".

Unutrašnjost porodične kuće Stanivukovića. Twitter

U ovoj objavi, između ostalog, dat je i detaljan prikaz unutrašnjosti Stanivukovićeve vile, koja je u vrijeme postavljanja ovog posta, bila u završnoj fazi opremanja.


Tako se na fotografijama, između ostalog, mogu vidjeti luksuzni granitni podovi, ispresijecani pomenutim mozaicima sa ugrađenim 24-karatnim zlatom. Prema dostupnim fotografijama, samo u jednoj prostoriji ima najmanje 20 ovakvih mozaika, s tim da su svi podovi u kući od 400 kvadratnih metara doslovno ispresijecani zlatom, dok je pod popločan luksuznim granitnim pločama.


Inače, cijena samo jednog grama 24-karatnog zlata, po trenutnim kretanjima na svjetskim berzama, trenutno iznosi oko 50 eura, pa je lako izračunati da Stanivuković doslovno hoda po podu od nekoliko stotina hiljada eura.


Sudeći prema objavljenim fotografijama, osim 24-karatnih mozaika, zlato doslovno “isijava” i iz ostatka enterijera, "jer su pozlaćeni i rimski stubovi, rukohvati na stepeništu, kreveti…", piše "Banjaluka.net".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.