NEOČEKIVANO

Voditeljica prekinula intervju nakon što je Dodik na sva pitanja odgovarao istom rečenicom

Intervju za N1 je imao miran tok sve dok se nije počelo razgovarati o lokalnim izborima i izboru Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banje Luke

Dodik tokom večerašnjeg intervjua na N1. Screenshot

A. J.

19.11.2020

Intervju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za N1 večeras je prekinut 15-ak minuta prije nego što je bilo planirano.

Voditeljica Emela Burdžović-Slipičević je nakon što je Dodik odbio odgovarati na postavljena pitanja prekinula intervju.

Intervju je imao miran tok sve dok se nije počelo razgovarati o lokalnim izborima i izboru Draška Stanivuković za gradonačelnika Banje Luke. Dodik je odgovorio da ga ne interesuje Stanivuković.

Na pitanje o njegovim prijetnjama građanima Banje Luke da će ih ostaviti bez grijanja, Dodik je rekao da nije sretan zbog te svoje izjave, ali da ne misli ostvariti svoje prijetnje.

Rekao je da ponekad daje izjave zbog kojih se kaje, ali da od njegovih izjava nikoga nije zaboljela glava.

Burdžović-Slipičević mu je rekla da to i nije baš tako te da su njegove izjave ipak stvarale probleme nekima, a Dodik je upitao: "Šta vi imate sa Banja Lukom, bavite se Sarajevom".

Nakon toga je uslijedio niz drugih pitanja, ali Dodik je uvijek odgovarao rečenicom:

- Mi smo pobijedili u 45 opština u BiH, 42 opštine u RS, u pet gradova u RS smo pobijedili.

- 'Hoćemo li razgovarati dalje? Ili da završavamo - upitala je Burdžović-Slipičević, a Dodik je  poručio da završi emisiju.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.