REAKCIJE

Miletić navodi da je moguće da postoji prećutni dogovor o trećem entitetu, Halilović kaže da se o tome priča od 1993.

Vrijednosti koje oni zagovaraju su davno prevaziđene u Evropskoj uniji i situacija u BiH i regionu neće ići u tom pravcu, smatra Miletić

A. J.
  • Miletić i Halilović

    Miletić i Halilović

    Foto: Arhiv


Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i bivši generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić smatra da je moguće da postoji prećutni dogovor odranije između Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića o formiranju trećeg eniteta.

O navodnom dogovoru lidera SDA i HDZ-a BiH u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem govorio je sinoć predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.  

- I ukoliko postoji taj dogovor, ne vjerujem da će biti u prilici u narednom periodu da im se ostvare te želje. Vrijednosti koje oni zagovaraju su davno prevaziđene u Evropskoj uniji i situacija u BiH i regionu neće ići u tom pravcu u kojem se oni nadaju. Centralna figura u toj EU je čovjek kao pojedinac - rekao nam je Miletić.

Predsjednik Bosanskohercegovačka patriotska stranke (BPS) Sefer Halilović kazao je za "Avaz" da postoji mnoštvo različitih dokumenata na tu temu.

- O tome se razgovaralo od 1993. do danas, nekad manje nekad više. Šta je kome obećano to ne znamo. Ovim dana nešto pišem i obrađujem, pored ostalog i to, pa će biti mnogo jasnije. Razjasnit ću kako to ide i podastrijeti dokumente pa neka svako zaključi kako to izgleda - kazao nam je Halilović.

Više o temi Zlatko Miletić

OBJAVIO NA FACEBOOKU
Čampara se pohvalio kafom s Miletićem
NA VRH

Podijeli članak na