OŠTRA REAKCIJA

Mandra: U SDP-u više vjeruju Dodiku na riječ nego Izetbegoviću i Komšiću

Sjetimo se da su Nikšić i Magazinović sa SNSD-om kreirali Zakon o prebivalištu koji je nanio enormnu političku štetu povratnicima u entitetu RS, kazao Mandra

Nermin Mandra. agencije

Fu. M.

22.11.2020

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra kazao je da su sramotne reakcije Saše Magazinovića na posljednje izjave Milorada Dodika da "SDA ima tajni dogovor sa HDZ-om".

- Činjenica da u SDP-u vjeruju Dodiku na riječ puno govori o samom SDP-u. U istom intervjuu u kojem je lagao o SDA, Dodik je iznosio laži i o Draži Mihailoviću, negirao genocid u Srebrenici, itd. Valjda mu i to Saša Magazinović i SDP vjeruju na riječ? Dobro je poznata činjenica da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao da je Dodik "čovjek od riječi". Dakle, Nikšić i Magazinović su pretvorili SDP u partiju koja ima više povjerenja u Dodika, nego u Bakira Izetbegovića i Željka Komšića? - navodi Mandra.

On smatra da takav odnos i popustljivost SDP-a prema Dodiku već dugo trpe povratnici u entitetu RS.

- Sjetimo se da su Nikšić i Magazinović sa SNSD-om kreirali Zakon o prebivalištu koji je nanio enormnu političku štetu povratnicima u entitetu RS, što se moglo vidjeti i na proteklim lokalnim izborima. Takva lica ne mogu nikome držati lekciju o popustljivosti, i vitalni državni interes jeste držati ih daleko od mjesta odlučivanja - ocijenio je Nermin Mandra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.