ISTRAGE

Pet dana od brutalnog ubistva na Otesu: Gdje se kriju ubice migranti!

Uhapšen je Marokanac za kojim je bila raspisana potjernica, ali je nakon skoro cjelodnevnog ispitivanje, utvrđeno da Hišam Aglares nema veze s tučom

Otes: Ubistvo se desilo 18. novembra. Avaz

Piše: M. Aš.

22.11.2020

Prošlo je pet dana od kako su migranti u tuči na Otesu brutalno usmrtili Sarajliju Jasmina Berovića i teško povrijedili njegove prijatelje koji se nalaze na liječenju na  Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Berović je ubijen jer je branio brata i imovinu.

Ovo ubistvo šokiralo je Sarajevo ali i cijelu BiH i izazvalo žestoki revolt i proteste građana Otesa i Ilidže, koji su zatražili da se ubice Berovića uhapse i procesuiraju.

No, pet dana od ubistva, sarajevska policija još nije pronašla trojicu osumnjičenih migranata. Uhapšen je Marokanac za kojim je bila raspisana potjernica, ali je nakon skoro cjelodnevnog ispitivanje utvrđeno da Hišam Aglares nema veze s ubistvom Berovića i on je prebačen u nadležnost Službe za poslove s strancima.


Berović: Gdje su njegove ubice. Facebook

No, ostali su brojni odgovori. Ko je zakazao u policiji, obavještajnim strukturama i kako se mogao desiti ovakav propust.

Iz MUP KS, danima šture informacije o ovom slučaju. Radi se intenzivno na pronalasku osumnjičenih, javnost će biti obavještena, konstantni su odgovori. Ali, pravo je pitanje šta je do sada urađeno, i ima li policija i Tužilaštvo KS barem naznaku gdje se nalaze migranti ubice i da li su i dalje na području Kantona Sarajevo.

S obzirom na protok vremena, nije isključeno da su napustili Sarajevo i zaputili se za Krajinu, a onda, preko granice pobjegli u Hrvatsku i zatim EU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.